19 & 23 – hur min träning förändrar mig, och saker som ger mig energi

Det är ju inget annat än en lycklig slump att jag är en sådan slöröv att dagens tema hänger ihop med det jag missade att skriva i fredags, och att jag därför kan slå ihop det till ett inlägg. För det är nämligen den största förändringen som träning gör med mig – den ger mig energi. Egentligen är det ju rätt motsägelsefullt eftersom man ju faktiskt gör av med energi genom att röra på kroppen, men på något vis så är jag alltid mycket piggare efter ett träningspass, än före. Okej, kanske inte precis efteråt, men det blir en god cirkel väldigt snabbt.

5

Baksidan med detta är att det inte är optimalt för mig att träna på kvällen rent energimässigt, vilket är väldigt synd eftersom det är perfekt annars – svalt och skönt (okej, det är 12.4 grader ute så just denna sommaren kvittar det ju), barnen sover och jag har hunnit äta under dagen för att ha ork, till skillnad från morgonträning som är skitjobbig eftersom jag först måste äta, sedan vääääänta på att smälta maten och sen träna, och då har ju halva dagen gått typ.

2

När jag tränar regelbundet blir jag helt enkelt en bättre version av mig själv. Jag orkar mer rent fysiskt, jag tar motgångar bättre, jag är gladare, piggare och har oceaner av tålamod jämfört med när jag enbart  ligger i soffan och äter lösgodis och kollar på Orange is the new black. Och lösgodis och Netflix är faktiskt alltid godare med några kilometer skogsväg i kroppen.

Annat som ger mig energi: Färg, kaffe, tung musik, familjehäng, lösgodis, nya träningskläder och den här bloggen. Hoppas ni känner samma!

Detta inlägg är del av #uppochhoppaijuni

||||| Like It 3 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

2 Comments

  1. Jag känner samma! Men jag känner också att jag måste veta vad dina urfräsiga skor är från?

  2. Samma här! Och det är ju därför det är så himla svårt att ta sig ur träningssvackor också – den extra energin jag skulle haft till att träna finns ju inte när jag inte tränar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *