Springa i en pyramid

Veckans första, sista och enda träning körde jag idag. Hittade ett pass i Funbeat som heter pyramid-intevall och som visade sig vara ganska så kul. Det går ut på att springa  (eller powerwalka) i olika etapper och vila en minut mellan varje etapp. Först hundar meter, sedan två, fyra och åttahundra och så en kilometer på det innan det är dags att trappa ner – åttahundra, fyra, två och etthundra meter. Jag gillar ju det här att få springa mot målet att ta en paus och eftersom att jag inbillade mig att en kilometer är en jättekort sträcka (“bara tusen meter jöö” mmm jo just det TUSEN meter) kändes det här sannerligen som min typ av pass. Och det gick ganska så bra faktiskt. Hade jag inte reagerat som en greyhound på varje etapps startsignal i hörlurarna och ba “VAR ÄR KANINEN?! SPRING!!!” så hade jag säkert orkat hela pyramiden. Det gjorde jag inte nu – men jag är nöjd ändå. Varje pass jag ger mig ut när jag egentligen vill äta chipsrester framför en säsong av Supernatural är liksom en seger. Tyvärr tog jag inga kort. Min telefon överlevde förvisso ett spontandopp i toalettstolen (om jag snubblade och tappade den när jag skulle ta en selfie? Vi pratar inte om det.), men det skulle vara synd att säga att den mår bra efter det äventyret.

Hur som helst: pyramidintervaller = dagens tips till alla som går, lunkar och springer! Samt: hur roligt att vi är så många som plankar genom november? Jätteroligt!

||||| Like It 3 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *