Vem städar bäst?

Det här med att städa. Det är något som alla måste göra så att säga. Oavsett om man tycker det är kul eller inte. Men vem är det som är bäst på att städa hemma hos er? Hos oss är det nog delade meningar, dels med vad som är bäst städ och vem som gör det. Vi delar oftast upp det, då jag föredrar att vara den som tvättar kläderna, så det blir rätt och mannen, han får ta dammsugningen. Vi har många gånger testat på att göra varandras sysslor, men ärligt, jag avskyr att dammsuga! Att tvätta är bättre.

Kanske bättre med städfirma

Bäst städ är nog ändå det man får från ett städföretag, tror ni inte? De kan ju detta med att städa menar jag. Nu är det inte så svårt att städa, men ofta tror jag att man slarvar lite i sitt eget hem. Anlitar man någon, så kommer de ju att vara noggranna med städningen. En tanke är ju att ta hem en städfirma och låta dem göra en storstädning, så kan man själv sedan underhålla det på bra sätt.

Städschema underlättar

Har upptäckt det att skriva ett städschema, det gör det lättare att få det städat. Då vet man vad man ska göra vissa dagar. Detta schema bör involvera alla i familjen, att de får egna områden att vara ansvariga för, oavsett om det är barnen eller ens partner eller en själv.

14 Aug 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!