Var rädd om ditt hjärta

Även om man som jag håller på och tränar mycket, så kan man ändå drabbas av hjärtsjukdomar. Det kan vara bra att ha en hälsosam konst, det minskar risken. Något som kan drabba vem som helst, det är plötsligt hjärtstopp. Det spelar inte nån roll i vilken ålder man är. Om en person drabbas, så finns det bara en enda sak som hjälper och det är att kicka igång hjärtat igen med hjälp av en elektrisk stöt. Det kan man få genom att använda en hjärtstartare. En sådan har vi på vårt gym!

Fler borde lära sig använda en hjärtstartare

Jag gick nyligen en hlr kurs, och i denna kurs så ingick det att gå igenom hur en hjärtstartare fungerar och hur man ska göra när man använder den. Det var nyttigt att få lära sig det tycker jag. För nu vet jag ju hur jag ska göra om någon i min närhet drabbas. Det borde vara fler som lär sig att använda dessa maskiner. Som det verkar så är det bara i samband med hlr utbildningar som det lärs ut. Kanske det vore idé att lägga till det i andra sammanhang.

Investera i hjärtstartare

På kursen sa de även att det är en del hjärtstartare utplacerade, men inte alls tillräckligt. Dock är det möjligt att för både företag och privatpersoner att köpa en egen om man vill. Det går att ha den hemma och registrera på nätet att man har en.

26 Mar 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!