Vad ska man göra när barnen får vårtor?

Något som drabbar barnen en del, det är att de kan få vårtor. Många gånger händer det efter att de gått barfota på platser där det gått andra som har detta sen innan. Nu kan ju vuxna drabbas med, men det är nästan vanligare på barn, eller jag har fått för mig det i alla fall. Jag har inte fått det själv i vuxen ålder utan även jag drabbades som barn. Som tur är så finns det ju vårtmedel och behandlingar att tillgå. Sen kan det ju gå över av sig självt med, men det tar ju sin lilla tid. Då är det ju bättra att köpa hem vårtmedel. Idag verkar det ju dessutom finnas fler medel än vad det gjorde när jag var liten. 

Är vårtor farliga?

Vårtor är inte farliga alls, en del kan kännas om de sitter på fel ställen. Sitter de under foten och man går på dem så kan det ju kännas. Men är det vårtor på händer så brukar man inte ha besvär av att de gör ont, men det kan kännas jobbigt att ha dem så synliga, särskilt för ungdomar. 

Det är som sagt inte farligt att ha dem, men det kan vara bra att skydda sig mot dem. Om man är på badhus kan det därmed vara bra att ha på sig badtofflor med mera i duschen så att man kanske kan slippa att drabbas av dem helt enkelt. 

15 Jul 2019

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!