Vad är en vattenlekplats?

Har ni hört talas om vattenlekplatser? Det är något som blir allt mer vanligt att se numera. Det är som en lekplats, men där man har integrerat saker som har med vatten att göra, Cado Aqua är en sida du kan läsa mer om det. Det har blivit populärt att inkludera vattenlek på lekplatsen och det är inte så konstigt. Barn och vatten hör så att säga ihop. 

De flesta barn älskar att leka med vatten och de brukar tycka om att kombinera det med sand och diverse lekredskap. På så vis går det att få många timmars skoj och lek, oavsett om det är med andra eller när barnen vill leka ensamma.

Hur skapar man en vattenlekpark?

Det finns ett företag som erbjuder produkter och lösningar till vattenlekplatsen som man kan vända sig till om det är så att man jobbar med att ta fram lekplatser eller annat för barn. Det brukar vara arkitekter, landskapsarkitekter, planerare och fackfolk som kan ordna med lekparker med vatten. 

Det finns idag en mängd redskap och lösningar till lek med vatten så äl som lek i vatten. Det går att skapa ett helt område med vattenlek eller att man integrerar ett lekområde med resdskap som har med vatten att göra. 

Cado Aqua är ett företag som designar lekplatser med vatten och de arbetar ofta med landskapsarkitekter, designers, projektledare & specialister, för att få vattenlekplatser med maximalt lekvärde och möjlighet till lärande.

Du som vill veta mer om detta företag eller mer om vattenlekplatser, besök då deras sida. 

15 Apr 2022

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!