Vad är bra att ha när man flyttar hemifrån?

När man flyttar hemifrån så finns det mycket som man ska tänka på och man kanske inte vet vad man ska ta med sig. I det här inlägget så kommer vi att kolla lite närmare på vad för saker som kan vara bra att ta med sig när man flyttar hemifrån.

För att få hjälp med din flytt eller flyttstäd så kan du kolla in flyttstadtjanst.se.

Vart ska du flytta?

Det första som kan vara bra att kolla på är vart du ska flytta. Är det en större stad? En mindre stad? Eller kanske till och med ett mindre samhälle du ska flytta till? Ja detta kan vara viktigt att kolla på då allt som du kan behöva kanske inte finns att införskaffa där du ska bo.

Då kan det vara bra att t,ex ta med sig sin säng som man har haft hemma när man flyttar hemifrån. Detta gäller särskilt om du flyttar till en mindre stad där det kanske inte finns några möbelbutiker som säljer sängar.

Annat viktigt som kan vara bra att ha med sig hemifrån

Vad som är viktigt kan variera från person till person och alla tycker vi att olika saker är olika viktiga. Men något som kan vara bra att ta med sig när man ska flytta hemifrån är t,ex en uppsättning porslin som du kan äta mat på.

Kastruller och en stekpanna kan också vara viktigt att ta med sig så att man kan laga mat och om du får med några matlagningsböcker så är det bara bonus.

Några exempel på vad du kan behöva ta med dig är:

  • kläder
  • skor
  • mat
  • matlagningsredskap
  • rengöringsmedel

Om du upprättar en lista över viktiga saker före resan kan du försäkra dig om att du inte glömmer något viktigt.

15 Nov 2022

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!