Trevligt med ett välstädat hem

Att ha ett välstädat hem är inte fel. Jag tycker att man trivs bra mycket bättre då. Nu är det ju inte livsfarligt med lite damm i hörnen, men att ha det rent från en massa prylar och grejer gör direkt en stor skillnad. Idag är det många som känner att de inte har den tid det krävs för att verkligen ha det städat hemma. Då finns det som tur är hemstädning att anlita. Men, ett annat tips annars, det är att se till att göra lite varje dag. Spara inte allt till helgen, det är då det känns som om det är ett berg som ska städas.

Plocka lite varje dag

För att slippa att det alltid är en massa prylar överallt är det bra att alltid lägga eller ställa tillbaka saker där de ska vara efter du använt dem. Plocka undan varje kväll innan du lägger dig eller direkt då du är klart med dem. Undvik att skapa en massa bra att ha högar överallt. Sedan kan det vara smart att städa vissa saker under veckan. Se till att alltid ställa in disken i diskmaskinen eller diska upp för hand medan du lagar mat. Ju mer du hinner göra under veckan, desto mindre saker har du kvar för helgen. Du kan skapa ett städschema att gå efter. Särskilt bra är det ju om ni är många i familjen så att ni kan dela på alla sysslor och saker som ska göras. 

2 Jun 2020

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!