Tre saker du inte får glömma på cykelsemestern

Att åka på cykelsemester kan vara en utmaning, att göra det med småbarn är ... ett äventyr! Det gäller att man är väl förberedd. Jag har knåpat ihop en egen liten lista på saker som jag själv anser att man aldrig får lov att glömma av när man ska cykla på sin semester. 

1. Provcykla!

Det här kan vara en av de allra viktigaste sakerna inför semestern. Att ha kontroll över packningen, cyklar och barn kan som sagt vara lite krångligt och att testa med en dagstur är alltid smart. Du lär dig hur bra barnen lyssnar och också hur tungt det kan bli att ha packning. 

2. Undvik skavsår

Jodå, det drabbar även den mest vane cyklisten. Det jag pratar om är rövskav! Eller skavsår i rumpan och ljumskar. Det gör väldigt ont och har man väl fått det så kan det innebära slutet på semestern. Det finns en speciell antifriktion-salva man kan köpa på apoteket och den funkar! Tajta byxor hjälper också såklart. 

3. Lagnings-kit och pump

Det här är en sak många glömmer bort när de packar inför cykelsemestern. Däck kan få punktering och att stå där med platta ringar och gråtande barn, 2 mil från campingen... INTE kul alls kan jag lova. Det du behöver är ett komplett lagningskit inklusive däckavkrängare så att du kan komma åt innerslangen. Det finns en slags skum man kan spruta in för att täta inifrån, men de undviker jag. Det blir jättejobbigt att få rent när man kommer hem igen. 

14 Jun 2021

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!