Träna trots att barnen är med?

Många tror att när man fått barn, ja då är den enda träningen man får via de promenader man tar med barnvagnen. Men så behöver det inte vara. Det går utmärkt att jogga med en barnvagn till exempel. Det gäller bara att välja rätt modell. Du får din träning och ditt barn får den friska luften den behöver. När det kommer till att välja barnvagn, så kan du ju dessutom välja att ha två olika. En som du kan ha med ut när du vill jogga och en som funkar bra för enklare promenader så som en Bugaboo Cameleon barnvagn. En Bugaboo Cameleon kan du förresten enkelt ta med i bilen! Då kan du åka till gymmet, som ofta faktiskt har barnpassning.

När barnen blir större

När barnen blir större, så kan de vara delaktiga i träningen. Det finns gympapass som är anpassade för familjer till exempel så då kan ni göra det tillsammans. Sedan så är simhallen även ett säkert kort. Fördelen att ta med barnen på träning är att även de kommer att bli aktiva.

Hjälp varandra

Är det så att ni är två föräldrar som vill träna så kan ni även köra varannan gång princip. En kör barnvagn, den andra springer. Eller den ena stannar hemma med barnet den andra åker och tränar och så turas ni om. Det går alltid att lösa träningen på ett eller annat sätt. Det är även bra att börja träna snart efter du fått barn, så kommer du snart tillbaka där du var innan.

23 Mar 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!