Träna för en Ironman?

Jag läste om en tjej, som gjort Ironman, på ironmanmamman.se, och blev inspirerad. Jag funderar själv på att genomföra en sådan. Den går av staplen i bland annat Kalmar i augusti, i år, men det hinner jag inte träna tills, men funderar på att träna tills nästa år. 

Iroman är det många som förknippar att män gör, men det är en tävling som är öppen för båda könen. Tävlingen består av tre olika delmoment, det är alltså en triathlontävling. Grenarna är simning, cykling och löpning. Närmare bestämt så är det 3.86 km simning, 180.2 km cykling samt 42.195 km löpning i följd utan avbrott. Här på Wikipedia kan du läsa mer.

Viktigt att planera och optimera sin träning

Har förstått att effektivt träningsupplägg vara avgörande för huruvida man klarar av att förbereda sig inför en Ironman tävling. Det är ju ändå tre grenar man ska göra och för att man ska klara av dem utan att skada sig så måste man göra en ordentlig och långsiktig planering av träningspassen som man har inför detta. Sedan så ska man ju även ha motivationen uppe på topp med. Så det gäller nu att sätta upp delmål, optimera träning, kost och vila och se om jag kan träna så att jag klarar av att genomföra denna tävling nästa år.

Tänker även att jag ska läsa på mer om andra som tävlar och har tävlat och se om de har bra tips och råd inför en sådan här tävling.

21 Feb 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!