Tips inför flyttstädningen

Ni vet den där känslan man får när man bär in den första lådan i sin nya bostad? Allt känns nytt, spännande och häftigt. Att få komma till en ren lägenhet när man flyttar känns som en självklarhet och vi är rätt många som skulle bli förbannade om det var smutsigt när vi flyttade in. 

Det innebär att den som flyttar in i din gamla lya har precis samma sätt att tänka! Så du måste lämna det rent och snyggt efter dig när du flyttar. Därför har jag knåpat ihop några tips som jag tror kommer att underlätta för dig när du ska göra din flyttstädning. 

Med en bra plan kommer du långt

Många väljer att anlita hjälp vid flyttstädning och det är en bra grej. Det blir superbra utfört och du slipper tänka på det. Men alla har inte råd med det, så enkelt är det. Så här städar du ut lägenheten enklast:

  1. Töm lägenheten på alla lösa saker som inte ska vara kvar.
  2. Lägg plåtar och galler i blöt med rengöringsmedel i ett badkar eller en balja.
  3. Städa sovrum och vardagsrum först. Glöm inte lister, fönster och ventiler.
  4. Städa sedan köket. Glöm inte att dra ut kyl/frys och spis. 
  5. Rengör plåtar och galler som stått och löst upp smutsen.
  6. Rengör badrummet och glöm inte att ta under kanten på toaletten och i golvbrunnen.
  7. Städa sist ur hallen och stäng sedan dörren!

Be gärna om hjälp så går det snabbare och om du bjuder på mat och dryck så blir det också en kul grej ni kan göra tillsammans. 

18 Oct 2021

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!