Kap i Höllviken

En av mina systrar bor i Höllviken som på många sätt är det perfekta samhället. Det är nära havet med Sveriges vackraste stränder, samt nära till både stora städer och resten av Europa, men ändå känns det lantligt och småortsmässigt. Folket som bor där är städat och väldigt trevligt - det är ett gemytligt ställe helt enkelt.

Ett kap

Min syrra gjorde ett riktigt kap när hon köpte sitt hus. Det var nedgånget och slitet och behövde en del renovering men efter att ha hittat en suverän byggare, målare och elektriker Höllviken så blev jobbet gjort både snabbt och smidigt - och med sjukt bra resultat. Det spelar förstås stor roll att man väljer rätt hantverkare och syrran hade tur med alla. Sedan har hon förstås sjukt bra smak också, allt hon gör blir snyggt.

Huset hon köpte har redan stigit säkert en miljon i värde och hon har själv bara spenderat 400 000 kronor på renoveringen. Sedan kommer värdet förmodligen bara att fortsätta stiga för Höllviken är ett eftertraktat ställe.

Jag har själv funderat på att flytta söderöver, särskilt nu när jag ser hur bra min syster har det där hon bor, men det är ju ett stort beslut och jag tror inte att jag har resten av familjen med mig. Det är svårt att rycka upp en hel familj när man väl slagit rot någonstans, med jobb, skolor och så vidare... Men hur mysigt hade det inte varit att bo nära syrran och hennes familj? Hur mysigt som helst...

Eller vad säger du Sanna?

13 Nov 2019

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!