Tips för att må bra vid hemmajobb

Att få alla livets pusselbitar att falla på plats är ingen enkel sak, och nu med coronasjukdom så har det inte direkt blivit enklare. Det är många som fått ändra alla sina rutiner och det gäller ju både privat och i jobbet. det kan sätta sina spår och få dig att må dåligt inombords, och därför har jag satt ihop en liten lista på saker du kan göra för att må bra. 

Min må-bra lista

  1. Social distansiering betyder inte total isolering. Du kan ju fortfarande prata i telefon, använda Skype eller andra digitala hjälpmedel för att prata med släkt och vänner. 
  2. Ta promenader. Du får gå ut, det är till och med rekommenderat och nu när vårvärmen äntligen börjar komma så är det rätt skönt att gå ut och gå en sväng. 
  3. Läs! ta upp den där boken du hade tänkt läsa, eller gå in på en må-bra blogg och få positiv energi från andra. 
  4. Ta ett glas vin. Måttlighet är alltid bra men det finns ingen anledning att bli nykterist bara för att du jobbar hemifrån. Tar du ett glas vin på kvällen i vanliga fall så kan du göra det nu med. 
  5. Spela spel med familjen. Tid är något vi alla har fått väldigt gott om helt plötsligt och att då ta fram ett sällskapsspel kommer att få er allihop att må bättre. Såvida ni inte spelar Monopol för det spelet verkar få fram det värsta ur en del, he he he. 

Hoppas du kan få en lite roligare vardag med hjälp av mina tips. Och kom ihåg - Rena händer sprider ingen smitta. 

17 May 2020

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!