Tänk på barnen om ni skiljer er

Det är inte alla gånger ett lyckligt äktenskap med familjeliv slutar så som man tror. Ibland är det bra för alla inblandade att gå skilda vägar. Min familj har det bra, så det är lugnt, men har en vän, som ligger mitt i en skilsmässa nu, och den är inte vacker. De kommer inte så bra överens, och det gör ju att barnen riskerar att hamna i kläm. Jag har rekommenderat henne att läsa en blogg om juridik, för att få tips och råd. Det är nog en bra idé att ta hjälp av just en jurist om man inte kan komma överens.

Förklara för era barn

Barnen som ni har tillsammans, är det viktigaste ni har. Det är bra att förklara för dem vad det är som händer om det är så att ni ska skilja er. Det är även viktigt att de får reda på att det inte är något som handlar om dem, utan att det är mellan de vuxna. Även om man inte kommer överens med den andra partnern så är det viktigt att inte tala illa om denna, inför dina barn, det är ju ändå deras pappa eller mamma. Min vänninna talar inte illa om sin föredetta med barnen, men vet inte hur han gör. Jag hoppas att även han tänker på barnen i första hand.

Ta hjälp utifrån

Om ni inte kan lösa något själva, så som min vän inte kan med sitt ex, så är det bra att ta hjälp av en jurist så att allt går rätt till.

9 Feb 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!