Svårt att få tiden att räcka till?

Även om jag helst av allt är ute och springer så är det den bistra sanningen att min tid liksom bara försvinner. Det är svårt att hitta den tid som krävs för att kunna springa en mil så därför har jag satsat på att kunna träna hemma så att barnen kan vara med. Jag har gjort ett litet gym här hemma med en del utrustning som underlättar min träning. En matta på golvet där jag kan göra övningar med kroppen, som plankan till exempel, och där jag kan stretcha efter träningen. Jag har också skaffat mig en bra crosstrainer som gör att jag kan få en känsla av att springa utan att behöva lämna hemmet. Det är en sån med magnethjul så jag kan ställa in motståndet helt perfekt. 

Funderar på ett par saker till

Det finns ju en hel del redskap man kan ha hemma i sitt eget gym. Hantlar, hopprep, skivstång och sånt har jag men en pryl som jag har funderat på att köpa är en motionscykel för hemmabruk. Det får ju inte vara en sån där billig sak som låter som ett helt kärnkraftverk när man trampar, utan en proffsig som gör att man får en bra känsla när man trampar. Jag vill kanske inte ha ett för komplett hemmagym, för då kommer jag väl aldrig ut men vi får se vad 2020 bär med sig. kanske blir det mer tid över för träning än jag tror? 

30 Dec 2019

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!