Stugan i Dalarna

Min mans släkt äger en stuga i Dalarna. Det är en röd trästuga med vita knutar, belägen precis vid en sjö i den djupa skogen (men ändå på cykelavstånd till ett samhälle där man kan köpa mat och sådär). De senaste åren har vi investerat allt mer i denna stuga, satt in wifi och en inomhustoalett bland annat. Om sommaren spenderar vi gärna flera veckor i stöten där, det är magiskt! 

Vinterbona

Denna stuga har viss potential även som vinterdestination, men den är inte riktigt anpassad för hårt och kallt klimat. Visst kan man elda där och hålla värmen så, men nåde en om elden släcks Då blir det kallt. Ändå är inte det det största problemet i min mening. Jag är rädd för att rören ska frysa igen så att man blir utan vatten. Jag har tipsats om en prisvärd värme- & frostkabel som jag promotar ska bli nästa investering, men det kräver ju lite ingrepp i huset såklart. Jag tror dock att det kan vara värt det.

Tänk att ta en vecka i mellandagarna i denna lilla stuga. Läsa böcker framför sprakande brasa, dricka varm choklad och gå ut och busa i snön mellan varven. Är det riktigt kallt så fryser sjön till is också och då kan man ju åka skridskor! Det är dumt att inte utnyttja de medel man har tillgång till fullt ut. Livet är för kort!

13 Feb 2019

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!