Stödstrumpor är inte bara för pensionärer

Stödstrumpor, det är något som många förknippar att äldre personer har på sig. Men det är inte bara pensionärer som kan ha nytta av dem! De är perfekta att ha på, om du ska flyga till exempel. Anledningen till att bära stödstrumpor, det är för att ge en ökad blodcirkulation i dina ben samt att de även ser till att dina ben inte svullnar upp eller värker.

Om du sitter mycket stilla, på jobbet eller hemma, så är det smart att använda dig av stödstrumpor. De är även bra för dig som ofta står och går. De är även ett bra hjälpmedel vid resa, inte bara då du flyger, utan då du ska sitta ner i bil eller buss länge. Även gravida kan ha nytta av att ha på sig stödstrumpor.

Hur fungerar stödstrumpor?

Stödstrumpor kallas även för kompressionsstrumpor ibland. De har idag två användningsområden kan man säga. Dels kan du ha på dig dem i förebyggande syfte dels kan de bäras i ett medicinskt syfte. 

En stödstrumpa fungerar på det vis att de stimulerar blodcirkulationen i benet samt att det ger dig även en mycket bra effekt i förebyggande syfte för dig som har trötta, svullna och värkande ben.

För medicinskt syfte kan det vara bra att prova ut dina stödstrumpor via läkare. För dig som vill ha dem i förebyggande syfte, du kan hitta sådana på https://footio.se/

Stödstrumpor är bra om du får ett försämrat blodflöde i benen, då du sitter stilla mycket, eller är gravid eller står på hårda underlag mycket. 

18 Jul 2022

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!