Smarta val för en aktiv förälder

I balansen mellan att få lite njutning till sig själv och lite njutning tillsammans med familjen finns det vissa smarta och fina val man kan göra. I detta inlägg ges två förslag för den aktiva mamman.

En väska för flera ändamål

Många kvinnor har en väska för varje tillfälle. En för den korta resan, en till jobbet, en för shoppingrundan, en för festen, en för träningen och en skötväska till barnet. Tänk om det kunde finnas en väska som passar för flera ändamål. Ett förslag är en crossbody-väska från Liewood. Den funkar till träningen och som skötväska. Den är designad för båda dessa aktiviteter med sina smarta fickor och sin enkla form. Lägg remmen över en arm och över huvudet så är det bara att sticka iväg. När barnet har blivit större kan man ha samma väska med sig när man cyklar till jobbet eller ska ut på utflykt.

Mamma-barn-matchning

När man har skött träningen bra samt varit en pedagogisk och tålmodig förälder kan man få unna sig lite fina kläder. En bra val är att matcha sina egna kläder med sitt barn. Det finns märken som gör kläder för både barn och vuxen. Håll koll på de bloggar som tipsar just om barn-vuxen-matchning för att veta vad du har för chans att hitta något som både du och ditt barn gillar, och dessutom passar i.

Ett märke som redan från start har satsat på att göra kläder till baby, kid, teen och dam är I Dig Denim från Göteborg. De har alltid några plagg i sin kollektion som går att matcha oavsett vilken ålder barnet är i. Som det framgår i namnet har I Dig Denim mycket jeans-plagg i sitt sortiment. De har också kläder när man vill känna sig vacker och kläder som går att slita på när man har en aktiv vardag. I de flesta fall kan du hitta motsvarande plagg till ditt barn.

Unna dig själv och barnen samtidigt

Det är viktigt att unna sig själv lite njutning. Man behöver dock inte anta att det görs på barnens bekostnad. Förslagen ovan gör att du kan njuta samtidigt som barnen också får sin del av dig och behövlig glädje. Fler märken designar för multilösningar och allt fler använder ekologiska och återvunna material, som förslagen ovan. Det är bra för familjen och det är ofta, tack vare en begränsad materialåtgång, bra för miljön och den framtid som barnen ska växa upp i. Det är smart att kunna tänka på sig själv, barnen och framtiden samtidigt.

 

8 Sep 2020

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!