Ska lära mig ge första hjälpen

Att bandagera mig själv, eller slänga på ungarna ett bandage, det är inga problem, det kan jag. Men inte så mycket mer än så. Som ni vet så gick jag ju en kurs i hlr för ett tag sedan. Den tog jag hos Hjärtgruppen som de heter. De har även första hjälpen kurs och nu har jag bokat att gå en sån hos dem. Känner att det är bra att få en inblick i hur det är att ge första hjälpen och vad man ska tänka på om man kommer till en olycka av något slag. Hjärtgruppen gav en mycket bra kurs i hlr där jag lärde mig mycket så tänker att de även kommer ge mig en bra kurs i första hjälpen.

Ha förbandslåda hemma

En sak jag har tänkt på i samband med detta att jag bokade denna kurs, är att jag har nog inte en ordentlig förbandslåda hemma. Visst, jag har lite bandage och lite plåster, men inte så mycket mer. Så ska nog se till att fixa en riktig låda där man kan ha allt man behöver. Ska nog köpa en sån väska med som man har i bilen med första hjälpen grejer. Det är ju på vägen man kan råka på andra som hamnat i en olycka, och då är det ju bra att ha med sig grejer om man är först på plats. Så det ska jag se till att fixa.

27 Apr 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!