Saker att tänka på om du ska köpa en barnsäng

Den viktigaste möbeln i hemmet, det är sängen. Det gäller både för de vuxna och för barnen att ha en bra säng, som är bekväm och ger rätt stöd. Så ska du köpa en barnsäng, så finns det en del saker att tänka på. Den första tiden kanske du har en vagga eller spjälsäng. Men sedan, då barnet växer, så är det dags att tänka på att skaffa en bra barnsäng. Det är viktigt att det är en säker säng, så att barnet kan sova i den utan att ramla ut. Det kan vara smart att satsa på en växa säng, som kan anpassas efter hur barnet växer med. En barnsäng ska följa gällande europeisk säkerhetsstandard. Den får inte heller ha några hål, mellanrum eller liknande där barnet kan fastna med sina armar eller ben eller klämma sig på något sätt. 

Köp en bra säng till ditt barn

En annan sak att fundera på när du ska köpa en barnsäng är om du vill att den ska vara neutral eller om det ska vara i en form av en bil eller annat som ditt barn gillar. Det beror ju på om du senare ändå tänker satsa på en ny säng när barnet börjar bli äldre och går från barn mot tonåring. Äldre barn kan vara med och bestämma hur sängen ska se ut, om du är med på det. Annars kan du köpa en neutralare säng men ha skoj med sängkläder och annat i den.

25 Oct 2021

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!