Rökning och träning går inte ihop

När jag var yngre, så testade jag, liksom andra på att röka. Dock var inte det något jag fastnade för, tack och lov. Ihop med att träna funkar det inte så bra att röka, det försämrar konditionen nåt så fruktansvärt! Dock har jag många vänner, som är fast i rökningen. Men jag vet även att många av dem vill sluta. Inte nog med att det är farligt för hälsan att röka, det är ju även dyrt. De höjer ju priserna på de där paketen hela tiden. En av mina vänner ska prova en e-cigg sa hon. Hon har läst om e-cigaretter på nätet och nu beställt ett eget startkit på EQCig.se sa hon. 

Går det att sluta röka?

Jag har ju som sagt inte varit beroende av rökning, men har förstått att de som är det, har svårt att sluta röka. Det finns ju ändå många olika sätt att sluta på vad jag har förstått, via plåster och tuggumin och allt vad det är. Har inte direkt hört talas om e-cigg innan min kompis pratade om dem, men det verkar som om att det är ett sätt som gör det lättare att sluta röka i alla fall. Dessa elektroniska cigaretter innehåller ju nikotin, men inte allt det andra som finns i vanliga cigaretter. Jag hoppas för min kompis skull att geom att prova en e-cigg så ska det bli lättare för henne att kunna sluta med rökningen helt och hållet.

17 Mar 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!