Renovera hemma

Att totalrenovera en lägenhet i Stockholm kan vara som att ge sig ut på en spännande men kaotisk resa genom en labyrint av färgprover, eländiga rörmokare och förvirrande möbelmonteringar. Det är en upplevelse som kan testa ens tålamod och DIY-färdigheter på ett sätt som bara renoveringar kan göra.

Först och främst möts man av den stora frågan: var ska man börja? Ska man riva ut det gamla köket först eller kanske kasta sig över det missfärgade badrumsgolvet? Det är som att stå vid ingången till en åktur på nöjesparken och försöka bestämma vilken attraktion man ska åka först – beslutet är både spännande och lite ångestframkallande.

Många hinder på vägen

När man väl har bestämt sig för att ge sig in i den totala renoveringsdjungeln kommer man snabbt att stöta på hinder som behöver övervinnas. Det är inte ovanligt att man hamnar i diskussioner med hantverkare om vilken färg som egentligen är rätt för väggarna, eller att man försöker förstå sig på de mystiska instruktionerna till det nya köksskåpet som ser ut att vara skrivna på ett hemligt språk.

Men låt oss vara ärliga – det är inte alla som är födda med sågar i händerna och nivåmätare i huvudet. Ibland är det helt enkelt bättre att lämna över ansvaret till de professionella. Företag som erbjuder totalentreprenad i Stockholm kan vara som dina personliga guider genom renoveringsdjungeln. De tar hand om allt från planering och inköp till utförande och slutstädning, vilket gör att du kan luta dig tillbaka och njuta av resultatet utan allt krångel.

Så, visst kan man klara av att totalrenovera en lägenhet själv – men ibland är det bäst att låta proffsen göra jobbet. På så sätt kan du undvika att hamna i renoveringsmardrömmar och istället få en smidig och stressfri resa till ditt drömhem i Stockholm.

14 Mar 2024

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!