När magen besvärar dig

Våra magar är ibland lite känsliga och det är inte ovanligt att den kan krångla på olika sätt. Det kan vara att man får ont i den, att man blir förstoppad eller att man drabbas av diarré och lös i magen. Ett tips är att använda hidrasec mot tillfällig diarré. Att drabbas av diarré är inte så kul och kan hända när som helst och på grund av olika orsaker. Det kan vara allt från att drabbas av så kallad löparmage till att man har IBS, celiaki, diabetes, och olika inflammatoriska tarmsjukdomar. Det kan även bero på stress samt att det så klart kan bero på magsjuka, matförgiftning eller vinterkräksjuka.

Medicin som hjälper lös mage

Det finns läkemedel som kan hjälpa till att stoppa diarrén tillfälligt. Ett sådant medel är just Hidrasec. Man bör bara ha dem för tillfällig diarré, inte lågvarig. Det kan vara smart packa ner denna medicin om du reser utomlands, då det är vanligt att drabbas av turistmage!

Drick mycket vatten

Om du drabbats av diarré, se till att dricka mycket. Det eftersom att du förlorar en hel del av att gå på toa hela tiden. Undvik dryck med socker eller sötningsmedel som kan förvärra diarrén. Ett bra tips är att dricka vätskeersättning, för att få i dig salt och vätska som påskyndar återhämtningen. 

När du väl börjat återhämta dig var försiktig med att äta i början och undvik mat som kan göra dig mer lös i magen - som till exempel fiberrik mat och kaffe.

12 Nov 2021

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!