Min syster ska jobba som skolsköterska

Min syster pluggade till sjuksköterska för ett par år sedan och jobbade sedan ett tag som det. Även hon är en kvinna mitt i livet. För ett tag sedan insåg hon det att hon vill gärna jobba med barn och ungdomar så hon valde att plugga vidare och gå Specialistsjuksköterskeprogram - Skolsköterska. Hon var klar med den för ett tag sedan. Nu har hon dessutom fått jobb på en skola, som skolsyster. Det som är så bra är att denna skola är nybyggd och hon får vara med och inreda det rum hon ska ha som mottagning för eleverna. Bland annat ska hon ha sadelstol från Swemed samt ergonomiska stolar och lite annat. En brits blir det med, samt att hon ska ha ett ergonomiskt skrivbord och en ergonomisk arbetsstol. Just ergonomi är något hon är noga med.

Viktigt med rätt sorts möbler

Oavsett vad man har för arbetsplats så är det viktigt att man har rätt sorts möbler. Är det på ett kontor, ja då behöver man ergonomiska kontorsmöber. Jobbar man med sjukvård är det bra att ha rätt sorts sjukvårdsmöbler och utrustning. Den som jobbar just med sjukvård och har behov av sjukvårdsmöbler och utrustning hittar det hos Swemed. De levererar och säljer sånt till sjukvårdsutrustningar till kommuner, landsting, skolor, företag och privatpersoner i Sverige. Så min syster sa till sin arbetsgivare att därifrån bör de beställa det de behöver för den mottagning hon ska ha som skolsyster. 

22 Mar 2019

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!