Man är aldrig beredd på att någon ska dö

Det finns tre sanningar i livet som är orubbliga! Man måste betala skatt, platta tak läcker alltid till slut och en dag ska vi alla dö. Jag vet att det är lite skämtsamt uttryckt men tänker man efter så stämmer det! Hur mycket vi än tränar för att få längre och mer hälsosamma liv så kommer vi alla en dag att lämna jordelivet. Det är inget konstigt med det, det är så det ska vara. Det är ju trots allt vetskapen om att man en dag kommer att dö som gör livet värt att elva till fullo eller hur? Även om vi alla vet om det här så är man aldrig beredd när det händer. man önskar att de som lämnat oss kunde fått stanna "bara en dag till" för att det var något man ville säga eller göra tillsammans. 

Ett värdigt farväl är viktigt

Precis så var det för mig för en tid sedan. En äldre släkting som bodde mitt i Stockholm gick bort och vi blev helt tagna på sängen. Hur skulle man göra nu? Tankarna snurrade både kring begravning men framför allt runt alla minnen man hade. Vi hade dock tur. Hon hade själv kontaktat en bra begravningsbyrå på Södermalm och berättat för dem precis hur hon själv ville ha det. Vi följde hennes önskan och vi fick ta farväl på ett sätt som gör att vi kommer att minnas henne med glädje även om det var en sorglig dag. Det var viktigt för oss! 

21 Apr 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!