Lite egentid är viktigt

För att orka pussla med livets pussel så måste man då och då få lov att ha lite egentid. Inget märkvärdigt utan bara en chans att få ta en kaffe med en vän, gå ut och ta en öl, gå på bio eller något annat - utan barn. Många håller inte med mig utan menar att man måste vara förälder på heltid, och då hela tiden men vem orkar det utan att tappa humöret? Inte jag i alla fall. Av den anledningen har jag letat upp barnvakter i mitt kvarter genom en hemsida som du kan se här. Där får man kontakt med ungdomar som vill vara barnvakter och sedan gör man upp om pris och tider med dem direkt. 

Vågar du låta en främling passa barnen?

Ja, det är ju inte så att jag raggar upp någon som råkar knata förbi på gatan inte. Detta är ett seriöst företag som har kollat upp alla som vill jobba genom dem. De är lite som en arbetsförmedling för unga med den skillnaden att de inte ställer krav på de unga. 

De får jobb med schysst lön, och du bestämmer själv vem du vill anlita av de som är tillgängliga. Man kan ju alltid be syskon, farmor eller mormor eller vänner att vara barnvakter men det kan ju vara kul att göra något utan att behöva involvera släkt och kompisar liksom. Så ja - jag vågar låta en främling passa barnen för som min gamla mormor sade en gång i tiden: en främling kan ju vara en vän du ännu inte mött! 

24 Aug 2022

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!