Leksaker är både roligt och utvecklande

Leksaker är bra för barn, dels för att de kan ha mycket skoj med dem, men även för att de kan utvecklas på olika sätt. Bland annat kan barn med hjälp av leksaker förstå omvärlden på ett bra sätt, så väl som de kan utveckla finmotorik, samspel med andra och mycket mer. 

Just att leka, det är ett sätt för barnen att göra sig redo för vuxenvärlden kan man säga. Genom lek kan ett barn bland annat lära sig mer om sig själv och sin kropp och sin omgivning. De kan även lära sig att kompromissa, dela med sig samt att det är ett sätt att bearbeta olika saker. 

Kul med leksaker

Barn älskar i de allra flesta fall att få leka med olika leksaker. Det brukar vara poppis med lego, dockor, bilar och annat. Tänk på att låta ditt barn leka med det som den gillar, ovsett kön! Vill din dotter leka med bilar och din son med dockor, låt då de få göra det. Även om man ofta ger leksaker baserat på barnets kön, så kan det vara så att de faktiskt gillar helt andra saker!

Om du ska ge ditt barn leksaker i present, så utgå från barnets ålder. Om de är äldre så kan de ju själva tala om vad de önskar sig. Låt dem få skriva en önskelista på vad det är de allra helst vill ha. Det brukar bli bäst att ge dem sådant de gillar.

3 Aug 2021

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!