Lära sig städa på ett bra sätt

I det enorma livspussel man ändå har, det ska tas hand om barn, jobbas, träna och så ska det ju städas hemma, så gäller det att låta allt ta sin tid och att man gör allt på rätt sätt. Just städning är något som ofta får stryka lite på foten har jag känt. Det är inte bara tråkigt, utan det är även så att det hinns inte alltid med. Har läst lite på en blogg om städning för att hitta bra och effektiva tips på hur jag bäst ska städa. Kanske borde hitta en blogg med som ger mig tips på att göra städningen kul!

En sak i taget

Jag har i alla fall lärt mig att göra en sak i taget. Innan kunde det vara så att man gick från rum till rum, gjorde lite här och lite där och så blev inte nåt klart alls. Det är ju ett framsteg i alla fall. Försöker ha på musik när jag städar så det ska gå lite lättare. det blir ju främst helgerna som man städar, men inte alltid då heller, då det alltid är nån annan aktivitet som är att föredra. Har mer än en gång funderat på att istället anlita en städfirma, men jag vet inte. Det borde ju att gå att få in städning på ett bättre sätt i vardagen, eller vad tror ni? Kanske ska satsa på ett städschema eller så?

7 Mar 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!