Jag är inte en flyttfirma

Namnet på min blogg - Moveitmama.se - handlar om att röra på kroppen, men igår så var det en person som frågade mig om jag hade en flyttfirma. Först blev jag lite sur, men sen började jag tänka på att min blogg kanske kan missuppfattas och att det handlar om att flytta på grejer åt folk. Jag har ju aldrig haft några planer på att starta en firma som flyttar åt andra, snarare tvärtom. Skulle jag behöva flytta till Örebro så skulle jag faktiskt kontakta en flyttfirma i Örebro som skulle få göra jobbet åt mig. Inte för att jag är lat, det är ju faktiskt väldigt bra träning att flytta möbler, men för att jag inte har tid. 

Har bra erfarenheter

Jag har faktiskt fått hjälp med flytt förut, det var en flyttfirma i Västerås som hjälpte mig en gång när jag var yngre. jag såg till att allt var packat i kartonger som jag sedan bara märkte upp och ställde på golvet. Sen kom det hem till mig och lastade allt på en kort stund. Sedan bar de in allt till de rum som stod på lådorna. Det var jättesmidigt. Skulle jag flytta idag så kan jag ju faktiskt använda mig av RUT-avdraget också. man får ju dra av upp till 30% av jobbkostnaderna vilket ju gör några tusenlappar om man har tur. 

Så, är du en som undrar om jag är en flyttfirma så är svaret nej, men jag kan verkligen rekommendera att man använder sig av en när man vill flytta. 

4 Sep 2019

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!