Hur undviker man halsbränna på bästa sätt?

Halsbränna, det är inte ovanligt att drabbas av. Ofta är det i samband med viss mat man äter. Det är inte farligt att drabbas av det, men det kan kännas jobbigt och obehagligt. Snabbast lindring får man genom att inta Gaviscon, läs mer här om det. Vanliga symptom på att du drabbats av halsbränna är detta:

  • Du känner smärta i övre delen av magen
  • Då och då har du sura uppstötningar som ofta smakar beskt
  • Du får mer slem i halsen
  • Bakom bröstbenet kan du uppleva en brännande känsla, speciellt vid måltider

Hjälp mot halsbränna

För att undvika att alls drabbas av halsbränna, så kan det vara smart att undvika viss mat och dryck som kan vara boven i dramat så att säga. Bland annat är det kaffe, fet mat, kryddig mat, bröd, kolsyrad dryck, alkohol med mera som är mat och dryck som gärna drar igång det. 

Det finns även mat som är så att säga "snäll" mot halsbränna, som motverkar det. Det är då bland annat banan, avokado, youghurt, samt att dricka vatten.

Fler bra tips

Försök röra på dig mer, och försök även stressa mindre. Det kan nämligen vara så att övervikt kan leda till halsbränna oftare så väl som stress kan det med. Andra bra tips är att sluta röka, samt se till att inte äta strax före du ska lägga dig. Sen, det är bra att alltid ha Gaviscon hemma, om du ändå drabbas!

20 Sep 2021

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!