Hur har ditt barn det i skolan?

Idag är arbetsmiljön för både barn och lärare i förskolan och skolan inte alltid den bästa. Det är förslitningsskador, hög arbetsbelastning och höga ljudnivåer som kan leda till ohälsa hos både barn och vuxna. Det finns dock saker att göra för att förbättra det. Det att minska antalet barn per klass, samt även satsa på att ha bra lokaler med bra skolmöbler, som sådana man kan hitta på Cadiform. Dock vore det bra om fler skolor kunde få mer resurser. Det så att det går att anställa mer personal och att utforma klassrummen bättre. 

Gör om i klassrummet

Ett steg till att göra det bättre för alla barn är att göra om i klassrummen. Om det är många barn så kan det vara bra att göra olika arbetsstationer om det inte går att använda flera rum. Klicka här för att hitta smarta möbler och inredning ni kan använda er av. Det är rätt bra att se över ergonomin för både barn och lärare, då det är viktigt. Att ha fel sorts möbler kan leda till att man får förslitningsskador även som barn. Så det är minst lika viktigt att barn har möbler och hjälpmedel som är anpassade för dem. 

Så är det så att du jobbar i skolan och behöver förändring, tala med din chef om att kanske börja med klassrummet och sedan prata om hur ni kan gå vidare med andra problem ni kanske upplever att ni har. 

11 Feb 2021

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!