Hur flyttar man enklast?

Saker att ha med sig när man flyttar hemifrån har vi redan pratat om och om du känner att du har koll på den biten så är det dags för nästa steg. Att fundera på HUR själva flytten ska gå till. Som mamma så kan jag givetvis hjälpa mina barn när de vill flytta men det är inte alla föräldrar som kan eller vill flytta åt sina barn. Här får du tipsen för hur du gör för att flytta enklast. 

Gör en flyttanmälan

Har du hittat din nya lya så är det dags att göra en flyttanmälan. Den kan man göra i god tid så att alla myndigheter får reda på din nya adress. Glöm inte heller att sluta avtal för internet, elen och kanske också telefon. 

När flyttanmälan är gjord och det är dags att börja flytta så har jag ytterligare tips. 

  • Ska du flytta i Stockholmsområdet kan du välja att anlita en flyttfirma i Strängnäs för flytthjälp. Se mer på www.flyttfirmasträngnäs.se
  • Be vänner att hjälpa dig packa. Om föräldrar inte har möjlighet så är vänner ett hett tips.
  • Flytta allt på en dag. Det är enklare att ha koll då.

Mitt bästa tips har jag sparat till sist. Märk alla flyttkartonger med vilket rum de ska till! Inte vad som ligger i. Då kommer flyttfirman att ställa lådorna i rätt rum direkt. Se också till att alla de saker du inte ska ha i lägenheten eller huset hamnar i en låda där det står "förråd" så slipper du packa upp saker som ska ställas undan. 

18 Nov 2022

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!