Handlar allt mer på nätet

Jag har alltid varit en sådan typisk tjej som älskar att shoppa. Över huvud taget älskar jag att var ute på vift i butiker - fönstershoppa, dricka kaffe på Starbucks, äta lunch på nät mysigt hak mitt i suset och duset. Medan barnen fortfarande var små och låg i vagn så fortsatte jag att spendera mycket tid ute i varuhus och på gågator, jag var en riktig lattemamma och älskade att handla kläder till mina små.

Inte så njutfullt längre

Men så blev barnen större och vardagen har fyllts av så oerhört många moment. Jag jobbar heltid och försöker träna ett par gånger i veckan. Det är hämtningar och lämningar på förskola, skola och fritids såväl som på diverse aktiviteter. Det finns sällan tid för att strosa runt i butiker och när det finns lite tid så vill jag oftast bara ta det lugnt. Samtidigt har behoven ökat, det finns alltid något som behöver handlas. Kläder, leksaker, presenter - you name it! Passionen för shopping har dött litegrann. Visst finns det undantagstillfällen då man kommer ut i butikerna (oftast med ett av de större barnen) och man har riktigt härligt, det är sådana stunder man lever för, eller hur?

Guldkorn

Hade jag inte levt under en tid då nätshopping var möjlig så hade det varit väldigt frustrerande tror jag, men jag har upptäckt en massa bra butiker för småbarnsfamiljer, bl.a. Kids Dreamstore. Givetvis handlar jag på alla de klassiska nätbutikerna också, men i denna hittar jag ofta allt möjligt som behövs.

Har du några heta tips på bra nätbutiker där man kan hitta kläder, leksaker och presenter osv? Skriv i kommentarerna!

8 Jun 2020

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!