Göra barnen nöjda

lekrum för barnen

Likaväl som att vi vuxna vill inreda och göra det fint i våra hem, så vill ju våra barn gärna att deras rum ska vara särskilda. I alla fall i en viss ålder. När barnen är hyfsat små, så är det inte fel att ha ett lekrum till dem, separat från sovrummet. Det i alla fall om man har möjlighet till det, med extra rum på det viset. Då kan man fylla det rummet med leksaker så som bollhav, klättergrejer, samt saker de gillar att leka med. Det gör att när de ska sova, så blir de inte sugna på att leka på samma sätt. Om leksakerna finns i sovrummet, så kanske de helt plötsligt studsar runt i sitt bollhav istället för att sova.

Gör ett mysigt sovrum

Sovrummet för ditt barn bör vara till för att just sova. Men det går ju att göra det riktigt mysigt. Sätt en sänghimmel ovanför sängen till exempel. Det är en bra sätt att göra sängen lite mer lockande att lägga sig i. En sänghimmel kan man även ha i lekrummet, så sett, ovanför en myshörna till exempel. Sedan vad du för övrigt inreder barnen sovrum med är upp till dig. Men se till barnens ålder och behov. Kanske de vill vara med och bestämma hur det ska se ut. De allra minsta får hålla till godo med hur ni föräldrar vill att det ska vara och se ut. Så kan de vara med och ändra om det när de blir äldre. 

12 Jun 2019

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!