Fotografera när man är mamma ledig

fotografering

När man är mammaledig så kan man passa på att ägna sig åt en massa olika saker som man gillar eller som man vill testa men inte hunnit förut. När barnet sover när ni är ute i vagnen, så är det inte fel att ha med kameran. Det kommer alltid bra fototillfällen. När barnet är vaket så är ju han eller hon den perfekta modellen att ta kort på. Bra inspiration när det gäller att ta kort hittar du på Catrines Foto. Det finns även bra foto och konst på YouTube

Dela kort i sociala medier eller inte?

När man talar om att lägga upp kort på barnen i sociala medier, så som Facebook, Instagram med mera så finns det ofta olika åsikter kring detta. En del lägger upp precis allt runt sitt barn på alla ställen. Andra väljer att inte göra det alls och ber även anhöriga att låta bli. Jag har ingen åsikt direkt över detta. Man gör som man känner för. Men allt på nätet stannar oftast kvar där, så det kan vara bra att tänka sig för vad det är för bilder som man delar med sig av. Är barnen äldre så kan du fråga om lov. Då är det upp till dem om de vill vara med eller inte. Mindre barn har svårt att säga till, så tänk i alla fall lite på vad det är för typ av kort du lägger upp om du ska dela dem på dessa ställen. 

27 Oct 2019

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!