Fönsterbyte - ett kul helgpyssel

Mina barn får hänga med på det mesta men vissa delar av mitt livspussel sköter jag helst när de är med någon annan. Som när jag ska hjälpa en vän att byta fönster i Västerås till exempel. Då är det dumt att ha ungarna snoende runt fötterna. Tänk om en tappar ett fönster på ett barn? 

Jag fick frågan redan i höstas om jag ville hjälpa till och det är ju en självklarhet för mig. Att hjälpa till om jag kan alltså. Och nu börjar det bli dags. Hon har valt att vänta tills det är mer vår i luften så att vi ska slippa täcka för hålen i huset medan vi jobbar och dessutom slippa byta dem ett och ett. 

Alla kan inte byta fönster

Jag är nu ingen världsmästare i att byta fönster i Västerås precis. Men jag vet hur man hanterar en hammare och andra verktyg och resten får jag väl lära mig efter hand. hade jag bestämt mig för ett fönsterbyte hemma så hade jag definitivt valt att anlita en glasmästare. 

De kan byta fönster ungefär hundra gånger snabbare an vad jag kan och det blir ju kanske lite snyggare också. Nu har min vän sagt att hon kan detta, och det är fler som ska vara med och hjälpa till, så det kommer väl går bra. Den stora frågan är vad jag ska göra med barnen den dagen. De får kanske vara hos sin mormor, jag får se. 

21 Mar 2022

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!