Flyttstäda på egen hand eller anlita hjälp?

Med en flytt kommer det alltid en flyttstädning. Så är det oftast oavsett om man flyttar ut från en hyrd lägenhet eller säljer. Det kan dock förhandlas bort vid en försäljning, men det vanligaste är ändå att flyttstäda även där. Det du har som alternativ, det är att göra din flyttstädning på egen hand, eller anlita flyttstädning Stockholm via en bra städfirma. Det är så klart fördelar och nackdelar med båda alternativ. Det som kan ligga till nackdel för att låta en städfirma göra det, det är så klart kostnaden. Sedan är det nästan bara fördelar kvar. En städfirma har ju vanan av att städa, så det går snabbt, det görs på rätt sätt och du slipper göra det själv.

Göra egen flyttstädning

Visst kan du göra din egen flyttstädning Stockholm, om du inte vill lägga ner pengar på en städfirma. Men vad då medveten om att det tar tid samt att det är extremt viktigt att du göra det noga! Du ska städa varje skrymsle och vrå av bostaden! Det finns smarta checkklistor att använda dig av så att du inte missar något.

Smart anlita städfirma

Även om det kostar pengar att låta en städfirma göra flyttstädningen, så finns ju RUT-avdraget, som gör det billigare. Sedan har de flesta även garanti att de städar om, ifall hyresvärden skulle klaga. Att slippa lägga tid och energi på städandet vid en flytt, det är rätt skönt. Bättre lägga den tiden på att komma i ordning i din nya bostad.

27 Oct 2021

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!