Ett tryggt hem är viktigt, även när jag är borta

När jag är hemma så går jag aldrig och funderar på om någon ska göra inbrott. De tankarna dyker bara upp när jag är borta och med tanke på att jag ofta tränar både löpning och på gym så är de tillfällena ganska vanliga. Jag har därför börjat leta efter ett bra larm till hemmet som inte kostar hur mycket som helst och som jag kan installera själv. Visst kan jag ringa någon utav alla de larmfirmor som finns men jag vet inte om jag har lust med det. nej då vill jag nog hellre ha ett hemlarm som jag själv ordnar. 

Kamera och grejer som tjuter?

När jag satte mig vid datorn så hittade jag en sajt som heter Prylstaden. De har flera olika hemlarm som man kan sätta in på egen hand och då kan man tydligen välja vad man vill ha för prylar. Jag vet ju att det bästa skyddet man kan ha för sitt hem är något som syns. Då vet de att det finns ett larm och då försöker de inte ens. Därför tänker jag mig en kombination som består av en kamera som syns som pekar mot dörren och också ett larm som tjuter OM någon ändå skulle försöka ta sig in. Då kan jag i fortsättningen träna precis när jag vill utan att behöva vara orolig för att mitt hem ska vara länsat när jag kommer hem igen. Får se när jag beställer, men det blir nog snart. 

25 Feb 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!