En trasig spis är inte kul

Det är bara när saker och ting går sönder som man förstår hur fruktansvärt beroendeman faktiskt är att de funkar. Som en sak som spisen till exempel. Den pajade strax före jul och med massor av julmat att laga så var det lite panik här hemma. Jag började ringa runt till massa olika företag och var helt beredd på att få åka och köpa en ny spis. Men jag fick till slut tag i en elfirma i Uppsala som lagar vitvaror och de hade en kille i mitt område som kunde komma och titta på det. Lite tur ska man ha! 

Det blev mat till slut

Han fick ordning på spisen ganska snabbt och medan han fixade med den så passade jag på att börja blanda ihop köttfärsen som skulle bli köttbullar. Jag bad honom stanna kvar en stund så att vi skulle se så att spisen "höll måttet" så att säga. Det gjorda han gärna, och som tack fick han ett par köttbullar av mig. Nu har jag firat julen klart, och nästa sak är att fixa med maten för nyår. Spisen har hållit sedan den lagades och även om det bara gått några dagar så är jag ändå lite nervös. Jag vill ju inte behöva laga nyårsmaten på ett bärbart gasolkök! Nej, efter nyår så blir det nog att satsa på en ny spis ändå, då kan jag vara lite lugnare och inte oroa mig. 

30 Dec 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!