Eltjuvar i hemmet

I våra hem idag är det ju rätt mycket som drivs med el. Dock finns det saker som drar mer el än andra och är då lite av så kallade energitjuvar. Det gör att det kan bli en dyrare elräkning. En sak som gärna drar mycket el, det är att man har för hög värme på elementet. Samma sak om man har golvvärme eller en handdukstork. Även de drar en hel del el. Du som vill installera golvärme, du kan kontakta en elektriker i Varberg. Sen, ha inte på golvvärmen hela tiden, utan bara när du känner att de behövs.

Andra saker som drar mycket el

Många av våra apparater har ett så kallat stand by läge. Det är något som tjuvdrar ström! Stand by är det ofta på vår tv till exempel. Om du lämnar kvar mobilladdaren i kontakten så drar även den ut lite el. Det bästa är att sätta kontakter i en grenkontakt med knapp, för då kan du bryta strömmen helt när apparaterna inte används.

Andra strömtjuvar i våra hem, det är kylen och frysen. Dock är dessa inte något man stänger av. Men det går undvika att de drar mer ström än nödvändigt. Det genom att hålla dörrarna stängda och täta!

Duscha inte för länge och tvätta alltid full maskin, för annars är det även där mer ström än nödvändigt som går åt. Torktumla inte heller i onödan, för den drar en massa el!

13 Sep 2021

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!