Effektiva övningar med kettlebells

Kettlebells-övningar är bra för att träna hela kroppen med endast ett enda redskap. Jag köpte ju hem sådana för ett tag sedan så att jag ska kunna träna hemma. Även om jag föredrar att vara på gymmet så känns det bra att kunna göra hemma med om jag inte kan ta mig till gymmet. Jag har även börjat med kosttillskott, läs mer om sånt här. Jag hittade ett gäng övningar på nätet som jag kör hemma. Tänkte jag ska dela dem med er, så att även ni kan testa dem, om ni vill.

Testa dessa övningar

En övning heter russian twist och det är bra träning för magmusklerna. Man ska sitta med böjda ben och fötterna på golvet med höftbrett avstånd. Håll sedan en kettlebell med båda dina händer och ha den vid bröstet. Luta dig tillbaka 45 graders vinkel med ryggen. Sedan ska du vrida din torso från ena till andra sidan genom att twista midjan och svinga kettlebellen med hjälp av överkroppen. 

En bra övning för ben, rumpa och rygg är goblet squats. Gör så här: Stå upp rakt, håll din kettlebell framför bröstkorgen med båda händerna, håll armbågarna nära kroppen. Fäll in armbågarna och gå djupt ner i en squat genom att trycka ner i hälarna och sätta dig ner med hjälp av höfterna. Gå så djupt du kan utan att ryggen krummar. Återgå till stående.

På nätet finns det en massa bra övningar, dels i textform men även många bra videokklipp. 

8 Apr 2020

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!