Duschen har pajat, vad ska jag göra?

Då vi båda tränar mycket, så blir det ju att vi även duschar ofta. Så är det ju, men nu, nyss så gick duschen sönder. Jag vet inte exakt vad som är fel, men tror det behövs att man byter duschblandare. Hittade en sida, https://www.bytaduschblandare.se/ som skriver om att det går att göra på egen hand. Dessutom ska det visst vara bra att  byta, äcen om det inte är trasigt. Men jag vet inte, om det är det som felar, eller ska man ringa efter hjälp?

Klarar mig inte utan dusch!

Grejen är att jag klarar nog inte av att vara utan dusch, jag måste duscha varje dag. Så det gäller ju att snabbt fixa den. Ibland önskar jag att vi hade haft två badrum, med två duschar, men så är ju nu inte fallet. Så antingen får man nu skruba isär denna och se om man kan lösa det på egen hand, eller så kanske man får ringa en rörmokare, eller vem man nu ringer när man måste ha hjälp. Just detta med att duscha varje dag är en del som sätter sig emot, men, jag tränar ju varje dag och vem vill lukta svett eller känna sig ofräsch? Om vi inte får ordning på denna snabbt så får jag duscha på gymmet så länge eller simhallen. Men föredrar allt min egen. Kanske ska fundera på att göra om ett rum på ovanvåningen till badrum framöver, så att man alltid har en dusch som funkar.

 

5 Mar 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!