Bra träning att vandra Inkaleden

Att vandra Inkaleden är något som måste upplevas. Dock är det så att man måste ha tillstånd att börja vandra där. Det bästa är att boka resa Inkaleden med ett bra resebolag, som fixar allt det år dig och du kan bara haka på. Det går att boka Inkaleden med Inca Tours till exempel. 

Smidig camping och vandring

Den som reser med Inca Tours och vill vandra Inkaleden kan göra just detta med dem. Då är allt krinv både camping och vandring ordnat. Det kan se ut så här att åka med dem till Peru och Inkaleden och Machu Picchu:

Dag 1 Cusco – Piskakucho - Wayllambamba
Först en tågresa genom den heliga dalen, Urubamba, till staden Ollantay.

I Ollontay får ni vänta 45 min för att möta upp bärare. De bär all utrustning åt er! Sedan börjar er vandring. Ni tar er fram till Wayllambamba, där ni campar, högsta höjd är 3000 möh vilket också är höjden ni campar på.

Dag 2 Wayllambamba – Warmiwañusca – Payaymayo 
Vandring längs Huayllabambadalen tills ni befinner er ovanför trädgränsen, på Inkaledens höga Andinska toppar. Sedan vandrar ni och får se en massa fantastiskt och dagen avslutas i Pacaymayodalen där ni sedan övernattar.

Dag tre så får ni vandra Pacaymayo – Runkurakay – Wiñay Wayna, Vandringens sista campingnatt spenderas vid Intipata, strax efter ruinerna Winya Wayna som på indianspråket Quechua betyder förevigt ung.

Dag 4 Wiñay Wayna – Machu Picchu – Cusco 
Dag 4 är vandringens sista dag, ni ta er till Machu Picchu och sen hem igen! Då med tåg och buss.

20 Oct 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!