Bra mamma reder sig själv

De flesta kvinnor jag känner klarar av att fixa det mesta i hemmet och i förra veckan så sattes jag själv verkligen på prov. Det var stopp i avloppet, och då menar jag inte bara ett litet småstopp som gjorde att vattnet sipprade ut lite långsamt. Jag menar ett totalt tvärstopp, så där så att det rinner över kanten på vasken och man nästan får lite panik! 

Ett djupt andetag och en sak i taget

Det var bara att se till att stänga av vattnet och sen försöka börja pilla bort vad det nu var som satt fast i rören. Det trodde jag i alla fall. Efter att ha skruvat isär allt som gick att ta isär (med vatten över hela golvet som resultat) så fick jag till slut ringa rörmokaren. han var rätt nöjd med att jag skruvat isär allt och började direkt med att mata in en inspektionskamera i röret. Det är som en liten kamera på en slang som är prefekt för att se i rör och trånga utrymmen. Han visade mig sen vad som syntes på skärmbilden... 

Nu vet jag bättre

Det var fullt av fett i röret, och i det fettet satt det fast andra konstiga saker som jag knappt vill nämna med ord så äckligt som det såg ut. Han löste i alla fall mitt omedelbara problem med stoppet och nu tänker jag köpa en egen sån kamera, som jag sett att de säljer hos Prylstaden. Då kan jag ha koll i mina rör själv så att det inte blir stopp igen. 

24 Feb 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!