Även som vältränad kan man drabbas av hjärtstillestånd

Att träning ger en god hälsa, det är ingen snack om saken. Men dock är det så att vissa saker kan man drabbas av i alla fall, oavsett om man är vältränad eller inte. En sådan sak är hjärtstillestånd eller plötsligt hjärtstopp. Om man drabbas, så krävs det att man kickar igång hjärtat igen, med en hjärtstartare. Läs mer om en sån här. Det är även bra att kunna hlr, för att göra det mellan att man använder sig av hjärtstartaren.

Vet du hur en hjärtstartare fungerar?

Det är inte alla som vet hur en hjärstartare fungerar. Om du nyligen har gått en kurs i hlr har du nog dock lärt dig att göra det. Det som är så bra med dessa maskiner dock, är att det ska gå att använda dem ändå. De har byggts så att man kan följa instruktionerna och på så vis ändå rädda ett liv. Det finns flera olika modeller av dem, men de allra flesta fungerar på samma sätt.

Om du känner dig osäker

Är det så att du känner att du vill lära dig att använda en hjärtstartare, så är det en god idé att läsa mer om dem på nätet, samt att boka in en hlr utbildning. Då får du inte bara lära dig använda en sådan maskin utan du får även lära dig hur du på andra sätt kan rädda en annan människas liv. Jag själv har gått både första hjälpen  kurs och hrl och det känns tryggt att ha de kunskaperna.

 

23 Feb 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!