Allt fler vill ha pappatid med sina barn

Det är allt fler pappor som börjar visa framfötterna. Det är inte länge så att männen är familjeförsörjare bara, utan de vill ha mer plats i barnens liv. Det märks på bloggar skrivna av pappor, tv-program om pappor och att fler tar ut pappa-ledighet från jobbet. Allt fler pappor hämtar på dagis, de kör till fotbollsträningar och umgås med sina barn. Det är positivt att det är på det viset. När jag var liten, så såg jag nästan aldrig min pappa. Han var jämt och jobbade. Han hade eget företag och att han skulle hämta oss på dagis, existerade inte ens. Min man, han har verkligen varit med och tagit hand om våra barn. Vi har delat lika på ansvaret. Det känns bra.

Bra när man kan dela på ansvaret

Att ta hand om barnen, omfattar ju även att ta hand om allt omkring. Det är städa, laga mat, köra hit, köra dit och så vidare. Just att kunna göra det båda, utan att dela upp det i tydiga könsroller är något jag uppskattar. Det har aldrig varit några problem i vår familj och inte något tjafs om vem som ska göra vad. Så är det inte för alla, ännu, det är jag medveten om. Men kan vi sätta en högre prestigestämpel på att vara pappa, så kommer allt fler att vilja vara med pappa och ta hand om barn och allt omkring. Det tror i alla fall jag.

3 Mar 2018

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!