Äga hus - en del av livspusslet

För många som gifter sig och skaffar barn, så är en del av det naturliga pusslet att man sedan skaffar hus. Inte alla, jag vet, men en stor andel vill ha ett eget hus, med trädgård och stora ytor för barnen. Hus kan man köpa, klara att flytta in i, via mäklare. Det är ju rätt enkelt att göra så, men det ger inte så stor valfrihet. Vill man ha ett hus, som är så som man tänkt sig, så ska man nog fundera på om man inte ska bygga ett eget. Där kan man hitta husmodeller, som är klara, eller ta inspiration av dem och göra eget, eller be om hjälp av en arkitekt.

Få huset ni alltid drömt om

Fördelen att anlita en hustillverkare är att det går så smidigt att få sitt hus klart. Det finns ju så många olika val att göra, så det går utmärkt att få det hus ni drömt om. Det måste inte vara husmodeller ni väljer, det kan vara en bas bara och så lägger ni till eller drar från saker. En bra hustillverkare hittar ni på https://www.movehome.se/. På deras sidan kan ni testa att bygga ert hus online, då de har smarta vektyg för det. Du kan alltså sitta hemma och designa dina drömmars hus och även se vad det skulle komma att kosta. Är det så att du är nöjd så kan du gå vidare med det så att huset blir byggt. 

11 Apr 2019

MOVE IT MAMA

Hur får man alla pusselbitar att passa i det här stora livspusslet som vi lever? Hur hinner man med allt man vill hinna med för att känna sig komplett som människa? Som kvinna? Som mamma? Har man den "klassiska" livsstilen med jobb, familj och socialt liv så går man snart nog på knäna. Tänk om man då också faktiskt vill hinna ta hand om sig själv, både kropp och psyke... det går ju inte!

Anpassa bitarna

Eller? Kanske måste man bara tänka om? Anpassa? För även om man lever liven efter den klassiska modellen med heltidsjobb, familj och sociala behov, så är varje idivid unik med sina alldeles egna förutsättningar och behov. Det går alltid att lägga pusslet, men man måste alltid specialanpassa bitarna - det är det som är tricket.

I den här bloggen diskuterar vi träning, hälsa, vardag och livspussel. Det är en blogg för kvinnor mitt i livet!