En månad med PTO – recension

PTO2

Så där ja, fyra veckors PT online med appen (och inte via mail som Katta gjorde) är avklarade, YEY MIG! Och YEY ELMINA som varit min PT under de här fyra veckorna. Jag kan erkänna att jag var aningen skeptisk till att bli tränad på distans av någon som inte klämt och känt på en, men innan allt drog igång fick jag order om att göra en himla massa olika övningar och anteckna ner hur många rep/sekunder jag klarade, hur det kändes i ryggen på övning A och var knäna ville ta vägen på övning B, och jag tror nog att den virtuella kläm- och kännandet räckte för att hon skulle fatta var min fysiska status låg någonstans.

Det här gillade jag med appen

 • Appen är väldigt pedagogisk, det går liksom inte att inte fatta vad man ska göra och när. Jag som älskar att bocka av saker och kryssa i grejer tyckte att det var fräsigt att jag fick göra det vid varje avslutat träningspass.
 • Beroende på vad man vill ha ut av sin månad så skickas det träningspass och kostråd till en och det finns också länkar till recept på goda desserter och mellanmål om fantasin tar slut (att “gott till kvällen” sedan illustreras med en marängtårta men inte säger något alls om att just marängtårta får ätas på kvällen får ju ses som ett minus, jag har aldrig i mitt liv varit så sugen på marängtårta som just den här månaden).
 • Det finns en meddelandefunktion direkt i appen som vi använde ganska flitigt, smidigt när man inte pallar maila sina frågor och ändå har appen öppen när man tränar.

Det här gillade jag inte med appen

 • Den buggade lite grann, så vissa meddelanden skickades tydligen inte, vilket ledde till lite förvirring i början. Förmodligen bara en barnsjukdom (appen är ju rätt ny) och Elmina skulle kolla detta med admin.
 • Appen ville inte skriva å, ä och ö, så mitt pass “himmelsk hållning” stavades Himmelsk hållning och sådant stör mitt layout-öga jättemycket även om det så klart inte betyder något för själva träningen. Men det ser ju mer proffsigt ut om det står rätt.

pto1

Det här gillade jag med PT-online/Elmina

 • Jag fick många superbra träningspass och känner mig klart starkare i de muskler jag önskade bli starkare i.
 • Elmina är supersnabb, efter första veckan frågade hon vilken muskelgrupp jag ville fokusera mer på under vecka två och när jag svarade transversus (jag vet, jag är besatt av den jäkla muskeln) så tog det inte lång tid innan jag fick ett litet *pling* i appen med meddelandet “Träningspasset Transversus terror har skickats till dig”.
 • Det märks att hon kan massor om mammakroppen, nu svarade jag förvisso på massa frågor om hur min kropp mådde innan vi satte igång, men inga övningar kändes för tuffa för mina klena mag-/ryggmuskler eller min bäckenbotten.
 • Det verkar som att Elmina har en sund syn på mat, ingenting benämns som onyttigt eller dåligt, utan i kostråden kan det till exempel stå “om maten är energirik kan du öka mängden grönsaker”. Sånt gillar jag, orkar ju inte hålla på och ha dåligt samvete om man vill äta något gött.

Det här saknade jag med  PT-online/Elmina

 • Det är ju inte hennes fel, men det blir ju lite opersonligt att ha all kontakt via en app. Å andra sidan är det ju exakt det som är tanken – så klart – men personligen så hade jag hellre haft Elmina i stan och mötts upp innan vi satte igång och sedan en gång efter två veckor för att få upp peppen på slutet.
 • Tyvärr hade jag nog allt för höga förväntningar på resultat på vågen och måttbandet, men det är ju inte heller Elminas fel utan mitt eget. Och jag HAR blivit starkare, och jag HAR ju kommit en bit närmare min pre preggo-garderob, men jag trodde att det skulle hända mer liksom. Vilket känns orättvist att tänka, eftersom jag haft en bra månad ändå. Äh, ni fattar. Mycket vill ha mer.

Men låt dig nu inte avskräckas av att jag tyckte att jag kunde tappat ett extra kilo eller så, känner du att en minidistans-PT i form av en app låter bra så tycker jag absolut att du ska satsa på några veckor med Elmina på andra sidan skärmen. Om du vill testa så erbjuder hon just nu, om du anger koden moveitmama vid bokning, en månad PT- online för 950 kr och tre månader för 1850 kr (ett eller två barnbidrag bara, det kan ungarna gott få betala när det är dom som varit med och sabbat kroppen från början, hehe). Dessutom spar du en hacka eftersom ordinarie pris är 1495 för en månad och 950 per fortsatt månad. Du hittar mer information på hennes sajt där hon nu även erbjuder ett tvåveckors prova på-erbjudande.

Ps: bättre sent än aldrig heter det ju, och det gäller även det här inlägget eftersom det faktiskt var den 17:e som var min sista dag. Men så går det när man trycker på “save draft” istället för “publish” och nu pratar vi inte mer om det.

||||| Like It 2 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

5 Comments

 1. Åh vad jag gillar den här recensionen! och vad jag gillar dig! Det var liksom det första jag var tvungen att få ur mig!!! Sen, jag förstår precis – inbillar jag mig – för jag har haft pt på distans (grenspecifikt förvisso) och det är tudelat. Man får mkt för pengarna, men inte hela kakan. Man blir kittlad, men får liksom inte extra allt, men betalar inte heller för det – och jag tror också att resultatet du upplever är ett facit av just det. Med pt på plats hade du troligtvis haft lite mer ut av det, men å andra sidan betalat mer. Så ja – kanske är det världens bästa lösning under vissa perioder i livet.

  ÄLSKAR att du lyfter att bebisarna visst kan betala för att återställa kroppslig kris. Håller med till fullo!

  • Ha ha, men det ÄR ju bäbisarnas fel! 🙂 Och ja, jag tycker nog att online-PT är en jättebra grej, men jag vill nog ha lite mer IRL-pepp för att det ska gå in i hjärnan! Men det är säkert spot on för andra som älskar att träna hemma och helst slipper massa annat folk omkring sig när de tränar.

   Och du – jag gillar dig! Och snart ses vi! Gå inte och föd i förväg nu bara!

 2. Tack för en jättebra recension! Jag är så sugen på att investera i en månad till mig själv nu när jag vet lite mer!! En sak som jag är väldigt nyfiken på är hur du tänker nu, en tid efter. Har du fått med dig mycket av din pto-tid som du kan anamma nu?

  • Hej! Vad roligt, klart du ska investera i dig själv! Jag tycker absolut att jag fått med mig mycket, jag kör fortfarande en del av programmen och ska snart ta tag i löparprogrammet jag fick, så det tycker jag. Nu had ejag ju iof ett ganska bra grundtänk, så jag tycker att ihopsättningen av programmen var det bästa för mig, när hon skräddarsydde styrkepass baserat på min kropp. Kör, säger jag. Och som sagt, det är bara att plocka från barnbidraget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *