Tabata med kettlebell för sura axlar

Ja se på fan, jag tränade hemma idag! Isak var hos barnvakt, Alex jobbade och Karl sov en kvart innan han sket ner sig (ursäkta för TMI). Under denna kvart hann jag köra ett tabata-pass som jag hittade i SATS-appen, men som jag fick modifiera – för jäklar vad armhävningar det var och armhävningar är ungefär det sista jag klarar av nu. Däremot var det en himla trevlig uppvärmningsövning som hette scapula push up och som mina skulderblad älskade. Så jag bytte några av armhävningarna mot den och några andra mot sidoplanka. Mina magmuskler är nämligen så eftersatta att tjugo minuter sidoplanka är en ganska stor ansträngning för mig. Ungefär att jämföra med vad armhävningar i tjugo sekunder är för en medeltränad individ, skulle jag tro.

Hursomhelst. Jag valde det här passet för att jag dras med konstant spänningshuvudvärk för tillfället. Eftersom att jag inte har något direkt att vara spänd över i mitt liv nu, lär värken vara ett straff för utebliven träning. Så jag försöker ändra på det och göra träningen innebliven igen. Jag hade tänkt köra passet två gånger med fem minuters vila mellan, men precis när jag hade avslutat passet första gången, sket som sagt Karl ner sig (ursäkta för TMI igen). Det var lite synd, för det var ett himla roligt pass faktiskt. Lite så där så att jag känner att jag nästan är sugen på det igen. Det kanske till och med är passet som puttar igång mig? Särskilt kettlebell high pullsen sved till på ett enormt tillfredsställande sätt. Kan varmt rekommendera dem! Jag växlade mellan kettlebells på fem och tio kilo. Mest använda jag femman, för jag har som sagt inte tränat alls på senaste och även om jag hade gjort det, är jag i grunden inte särskilt stark.

Jallefall. Passet är uppbyggt i tre delar. Varje del har två övningar som man kör enligt följande: *övning 1 höger arm – övning 2 – övning 1 vänster arm – övning 2* gånger två. Tjugo sekunder per övning, tio sekunder mellan, kör så det ryker. Eller kanske snarare rinner. Svett alltså. Och börja med två minuters uppvärmning. Uppvärmningen i passet innehöll lite rotation, lite öppnande övningar för överkroppen och scapula push ups. Här är övningarna:

  1. Kettlebell high pulls med en arm plus sidoplanka (dock vanliga push ups i originalprogrammet)
  2. One arm row plus biceps curl press
  3. Kettlebell shoulder press och helt vansinniga triceps push ups. Jag skippade dem och körde scapula push up här igen.

På det hela taget ett jäkligt trevligt pass som sagt. Om livet tillåter och ni äger en kettlebell – KÖR.

Så här såg övningarna ut:

Scapula push up

Kettlebell high pull, one arm

One arm row:

 

Biceps curl and press (i passet håller man kettlebellen framför sig med båda händerna och kör först en curl och sedan en press, men jag hittade ingen video på det – hoppas ni fattar ändå)

Kettlebell shoulder press:

Triceps push ups:

||||| Like It 3 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

One Comment

  1. Bra jobbat. Kul du hittade ett pass som var roligt och som du hann genomföra.

    Har testat sådana pushups. Mycket bra! Tack för påminnelse och ett namn!

    Jag kan heller inte göra så många push-ups, dels för att jag inte gör dem (hur var det nu med övning och färdighet) men också att jag får ont i handlederna och att mage/rygg måste vara starkare. Antar att en bra är bättre än noll så får börja där.

    Barn bajsar jag ibland behöver barn, vagnar och overaller saneras. Det är verkligheten och den behöver inte censureras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *